چهارشنبه، 7 ارديبهشت 1390

پرسش :

در كلمات مورخين شيعه شواهدى است كه حكايت مى كند ائمه((عليهم السلام)) يا حضرت فاطمه((عليها السلام)) در بعضى اوقات جسماً حاضر مى شده اند حضور فاطمه زهرا((عليها السلام)) در كربلا و... اين را چگونه مى توان توجيه كرد؟

پاسخ :
با توجّه به صحّت روايات اين قضايا در اينگونه وقايع چنين نبوده است كه پيغمبر با فاطمه زهرا((عليها السلام)) يا ائمه اطهار((عليهم السلام)) با بدنشان از قبر بيرون آمده باشند و در آن اماكن حاضر شده باشند بلكه شعاع حيات روحى آنان آنقدر گسترده است كه مى توانند در قالب مثالى در آيند به طورى كه ديگران آنان را زيارت كنند نه اينكه با همان بدنى كه زيست مى كردند دو مرتبه زنده شوند و خود را به افرادى بنمايانند چون آنان به حسب ظاهر از دنيا رفته اند ولى تصرفات روحى آنان به اندازه اى نيرومند است كه مى توانند در آن واحد در قالب هاى مثالى درآيند و مورد مشاهده ديگران واقع شوند همانطور كه انسان در خواب آنان را زيارت مى كند. به عبارت ديگر ائمه((عليهم السلام)) چون داراى سعه وجودى و ولايت تكوينى هستند و وجود آنان محيط بر عوالم سه گانه(يعنى دنيا و برزخ و قيامت) مى باشد و هر جا بخواهند و براى هر كسى كه بخواهند ظاهر مى شوند و اين خاص ائمه اطهار و حضرت زهرا((عليها السلام)) و ديگر اولياء الهى مى باشد.
www.eporsesh.com