سه‌شنبه، 13 ارديبهشت 1390

پرسش :

وظيفه كلى ما در عصر غيبت نسبت به امام زمان عليه السلام چيست؟

پاسخ :
امام زمان عليه السلام در بخشى از نامه‌اى كه به شيخ مفيد رحمة الله عليه ارسال داشتند، نوشته‌اند: «فليعمل كل امرء منكم بما يقرب به من محبتنا و يتجنب ما يدنيه من كراهتنا و سخطنا(1)؛ پس هر يک از شما بايد كارى كند كه وى را به محبت و دوستى ما نزديک سازد و از آنچه خوشايند ما نيست و باعث حشم و كراهت ما مى‌شود، دورى كند.»
روشن است كه محبت اهل بيت عليهم السلام جنبه شخصى و فردى ندارد، بلكه به ملاک خدايى است؛ زيرا هر گاه اهل بيت عليه السلام مشاهده كنند كه شيعيان و منتسبان به آنان كارهايى را انجام مى‌دهند كه مورد رضايت الهى است و نيز از كارهايى كه مورد سخط و غضب خداوند است اجتناب مى‌كنند، خوشحال شده و به آنان مى‌بالند.
در نتيجه بر ماست كه اگر به دنبال جلب محبت امام زمان عليه السلام و دورى از غضب آن حضرت هستيم، كارى نكنيم كه از ايشان دور شده و از عناياتش محروم گرديم، و از طرف ديگر سعى ما بر اين باشد كه اعمال و رفتارى را انجام دهيم كه هر چه بيشتر ما را به ايشان نزديک گرداند.

پی نوشت:
1- احتجاج، ج 2، صص 323 - 324.

منبع: موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران