سه‌شنبه، 13 ارديبهشت 1390

پرسش :

چرا اگر امام زمان خود را نشناسيم، به مرگ جاهلی از دنيا رفته‌ايم؟

پاسخ :
اولا: شكى نيست كه معرفت تأثير بسزايى در عملكرد انسان دارد و هر چه معرفت انسان به كسى يا عقيده‌اى بيشتر و راسخ‌تر باشد، تأثير آن در ناحيه عمل بيشتر خواهد بود و به طور كلى انسان بدون معرفت نمى‌تواند در ناحيه عمل حق مطلب را ادا كند. لذا علماى كلام از همين طريق و به ملاک لزوم شكر منعم قائل به وجوب معرفت خداوند شده‌اند. امام زمان عليه السلام، حجت خدا بر روى زمين است و مطابق نصوصات، اطاعت او واجب است، لذا بايد به او در حد امكان معرفت حاصل كنيم و گرنه با مرگ جاهلى از دنيا رفته‌ايم.

ثانيا: ما وظيفه داريم امام زمان خود را بشناسيم تا دنباله‌رو هر كسى نباشيم، چه كسى را الگوى خود قرار دهيم و دين را از چه كسى اخذ كنيم؟ آيا مى‌توان از هر كسى كه متاعى از دين را عرضه كرد به سراغش رفته او را الگو و امام خود قرار دهيم؟

بايد در مرحله اول خصوصيات امام زمان علیه السلام را شناخته و مصداق آن را مشخص كنيم، آن گاه به دنبال ايشان رفته و آن حضرت را رهبر خود قرار دهيم. قطعا بايد چنين باشد وگرنه در هنگام مرگ، مرگى با جهالت خواهيم داشت.

منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران