دوشنبه، 9 آبان 1390

پرسش :

براي کودکان و نوجوانان چه نوع بازي‏هايي مفيد است؟

پاسخ :
بازي انواعي دارد که کودکان و نوجوانان در سنين گوناگون مي‏توانند از آن‏ها استفاده کنند:
1. بازي فعال: نشستن، سينه‏خيز رفتن، ايستادن، دويدن، بالا رفتن، پريدن، پرتاب کردن، الله‏کلنگ، سرسره، تاب، طناب، دوچرخه، توپ و....
در صورت استفاده‏ي کودکان از بازي فعال، متوجه باشيد که با خشونت همراه نشود و خطرساز نباشد.
2. بازي تقليدي: خاله بازي، دکتر بازي، حمام کردن عروسک، مهماني رفتن، جنگ، پليس بازي، آتش‏نشاني و....
3. بازي سازنده: خانه سازي با گل و گچ و خمير، خاک و ماسه، اسباب بازي‏هاي چند تکه و....
به کودکان خود اجازه دهيد با خاک و گل تميز بازي کنند.
4. بازي قاعده‏مند: عمو زنجيرباف، گرگم به هوا، قايم‏باشک، عمو رنگي، بالا بلندي و....
5. بازي فکري: نخ کردن مهره‏ها، جورچين )پازل( (1) ،کيت، نقاشي و....
6. بازي الکترونيکي: سگا، پلي استيشن، رايانه و....
توجه داشته باشيد که زياده روي در اين نوع بازي، آثار سويي دارد.
7. بازي با بزرگ‏ترها: اسب سواري، دوچرخه، تنيس و....
پی نوشت:
(1): Puzzle وسيله‏اي براي سرگرمي است که کودک تکه‏هاي به هم ريخته را مرتب کرده، کنار هم مي‏چيند و تصوير خاصي را پديد مي‏آورد.
منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)