سه‌شنبه، 10 آبان 1390

پرسش :

از چه سني بايد جلو دروغگويي کودکان را گرفت؟

پاسخ :
دروغگويي تا حدود شش سالگي طبيعي است و جاي نگراني نيست و به قول دوبس (Dubes) يکي از انديشه‏وران غربي، جنبه‏ي روان شناختي دارد. علت دروغگويي کودکان تا اين سن(حدود شش سالگي)تخيل قوي است. او نمي‏تواند بين بيداري و رؤيا و حقيقت و مجاز فرق بگذارد. کودک در اين سن، جاندار پندار است و به اشيا جان مي‏دهد. وقتي با عروسکش بازي مي‏کند، به گونه‏اي با او حرف مي‏زند که گويا زنده است. دروغگويي کودکان از اين سن به بعد، جنبه‏ي اخلاقي مي‏يابد که بايد با راهکارهاي درست، جلو آن را گرفت.
منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)