شنبه، 19 آذر 1390

پرسش :

دختر 16 ساله‏اي دارم که پدرش را از دست داده و من دوباره ازدواج کرده‏ام. اين دختر به مسائل عبادي و حجابش توجه جدي ندارد. در ضمن از همسر فعلي‏ام فرزند پسري نيز دارم.

پاسخ :
اگر پيش از ازدواج مجدد شما مشکلي نداشته و بي‏توجهي به مسائل عبادي و حجاب، پس از آن يا همزمان با آن پديد آمده، ممکن است علت آن، همين ازدواج مجدد باشد؛ زيرا پذيرش شخص ديگري به جاي پدر (به ويژه اگر با او انس فراواني داشته) بسيار سخت است، و اعتراض خود را اين گونه نشان مي‏دهد.
علت ديگر، ممکن است تقسيم شدن محبت شما باشد. زماني که او پدر را از دست داد، شما تمام محبت خود را نثار او کرديد، و اکنون که دوباره ازدواج کرده‏ايد، مي‏بيند نيمي از آن محبت به سوي ديگري (ناپدري‏اش)رفته است، و اين گونه انتقام مي‏گيرد. دليل سوم مي‏تواند توجه شما و همسرتان به برادر ناتني او باشد.
چند توصيه
1. شما و همسرتان، بيشتر به او توجه و محبت کنيد.
2. بين او و برادر ناتني‏اش تبعيض قائل نشويد.
3. ارتباط او را با خانواده‏هاي متدين و همسالان خوب بيشتر کنيد.
4. براي بي‏توجهي به مسائل عبادي، او را به ويژه در جمع، سرزنش نکنيد.
5. به جاي تذکرهاي کلامي و پند و اندرزهاي پي در پي، از روش الگويي استفاده کنيد؛ يعني توجه به مسائل عبادي و حجاب را با عمل خود به او نشان دهيد.
منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)