شنبه، 19 آذر 1390

پرسش :

دختر 9 ساله‏ي تک فرزندي دارم که به شدت به والدين وابسته است. براي قطع اين وابستگي چه کنم؟

پاسخ :
اين، مشکل جدي بسياري از تک فرزندها است. براي قطع اين وابستگي از راهکارهاي ذيل استفاده کنيد.
1. پرهيز از کمک بيش از حد به فرزند: کارهاي شخصي او (مرتب کردن رختخواب، مرتب کردن اتاق و...) را به خودش واگذاريد.
2. ايجاد حس استقلال: مراقبت از او را کم کنيد. اجازه دهيد پول توجيبي‏اش را با ميل و نظر خود خرج کند و برخي نيازمندي‏هايش را خود بخرد.
3. اعطاي آزادي بيشتر: آزادي بيشتري به او بدهيد. اجازه دهيد همسالان خوب را به منزل دعوت کند و خود نيز در منزل همسالان (در صورت آماده بودن شرايط و مصونيت از انحراف) حضور يابد.
4. ترجيح همسالان بر والدين: به او اجازه دهيد، گاهي دوستان خود را بر شما ترجيح دهد و در اين صورت، با سخن و نگاه، او را توبيخ نکنيد. والدين نمي‏توانند جاي همسالان را بگيرند.
5. جدايي موردي: زمينه‏ي حضور فرزند را در اردوهاي مدرسه فراهم سازيد و اجازه دهيد تعطيلات آخر هفته را جدا از شما با پدر و مادربزرگ يا نزديکان قابل اعتماد بگذراند.
6. ابراز نظر مخالف شما: زمينه‏هاي ابراز نظر او را فراهم آوريد؛ حتي اگر مخالف شما باشد و به او اجازه دهيد به شما انتقاد کند و از انتقادهاي درست و به جاي او نهراسيد.
منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)