شنبه، 19 آذر 1390

پرسش :

اگر پسر 5 ساله ام بعد از ظهرها نخوابد، آيا دچار مشکل جسمي و روحي خواهد شد؟

پاسخ :
کودکان تا 2 سالگي، به خواب بعدازظهر نياز دارند؛ ولي از 2 سالگي به بعد، در صورت نخوابيدن، مشکل جسمي و روحي برايشان ايجاد نمي شود. کودکان در اين مسأله متفاوتند. برخي اصلاً احساس نياز نمي کنند. عده اي، برخي روزها مي خوابند، و بعضي با توجه به ميزان فعاليت صبحگاهي احساس نياز مي کنند؛ بنابراين، فرزند خود را به خواب بعد از ظهر وادار نکنيد.
اگر بيدار بودن او مزاحم استراحت شما مي شود، به او بياموزيد در تخت يا بستر خود دراز بکشد يا آرام بازي کند يا با صداي کم، نوار قصه گوش دهد. با اين طرح، اگر خسته باشد و به خواب نياز داشته باشد، مي خوابد؛ وگرنه مزاحم استراحت شما نخواهد شد.
براي اين که بداند زمان سکوت او محدود خواهد بود، ساعتي را کوک کنيد و به او بگوييد هرگاه صداي زنگ ساعت بلند شد مي تواند سکوت خود را بشکند و رفتار عادي داشته باشد.
منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388