شنبه، 19 آذر 1390

پرسش :

پسر 12 ساله ام لکنت دارد. با او چگونه برخورد کنم؟

پاسخ :
براي اين مشکل فرزندتان بيش از حد حساسيت و واکنش نشان ندهيد و بکوشيد عوامل تشديد کننده آن را از بين ببريد:
1. تنش ها و هيجان هاي مربوط به مدرسه: با ارتباط به مدرسه، از وضعيت تحصيلي و مشکلات او با همسالان و معلمان آگاه شويد و آن ها را مرتفع سازيد.
2. فشارهاي روحي - رواني: فشارهاي روحي ناشي از سرزنش، مقايسه، تبعيض و اختلافات خانوادگي را از بين ببريد.
3. تمسخر همسالان: به او بياموزيد وقتي همسالان، او را مسخره مي کنند، از آن ها دور شود و به سمت دوستش برود يا خود را به مطالعه مشغول کند.
4. فيلم هاي پرهيجان: زمينه مشاهده فيلم هاي پر هيجان عاطفي و ترسناک را از بين ببريد.
چند توصيه
أ. اگر فعاليت هايش را با دست چپ انجام مي دهد، او را به انجام امور با دست راست وانداريد.
ب. به او برچسب کند زبان و امثال آن نزنيد.
ج. از پرسش فراوان از فرزندتان بپرهيزيد.
د. به او بياموزيد که هرگاه لکنتش افزايش مي يابد، سخنش را قطع کند؛ نفس عميق بکشد(ر.ک:ص 131) و دوباره سخن بگويد.
هـ . به او بياموزيد که با شل کردن عضلات گلو، شانه ها، قفسه سينه و شکم، به خود آرامش دهد.
و. کوشش فراوان براي اصلاح او، بر فشار روحي اش مي افزايد و لکنت او را بيشتر مي کند؛ پس در اصلاح وي زياده روي نکنيد.
منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388