شنبه، 19 آذر 1390

پرسش :

وقتي صبح ها براي کار از منزل خارج مي شوم، فرزند 2 ساله ام بي قراري و گريه مي کند و اجازه نمي دهد از منزل خارج شوم. براي رفع اين مشکل چه کنم؟

پاسخ :
براي از بين بردن اين وابستگي، از راهکارهاي ذيل استفاده کنيد:
1. استفاده از قصه: شب ها در قالب قصه، به ويژه قصه حيوانات، ضرورت جدايي و خروج از منزل براي کار و اشتغال را برايش روشن کنيد.
2. تبيين علت جدايي: صبح ها هنگام خروج از منزل، به او بگوييد کجا مي رويد؛ چه مي کنيد، و چه زماني برمي گرديد. در اين صورت، راحت تر از شما جدا مي شود. با توجه به اين که زمان برايش مفهوم ندارد مي توانيد از اذان، حرکت عقربه ساعت، اتمام آشپزي مادر و ... استفاده کنيد.
3. خداحافظي گرم: با او به گرمي خداحافظي کنيد .هرگز بدون خداحافظي و پنهاني از او جدا نشويد. خداحافظي را طولاني نکنيد. اگر برنامه خداحافظي، يکنواخت و شبيه روزهاي قبل باشد، بهتر است . هنگام خداحافظي به او اجازه دهيد کيف دستي تان را تا در منزل بياورد و شما را بدرقه کند.
چند توصيه
أ. هنگام خداحافظي، هرگز احساس گناه نکنيد. وجود آثار نگراني در چهره شما، جدايي را براي فرزندتان سخت تر مي کند. با چهره اي خندان و شاداب از او جدا شويد و به وي بگوييد که وقتي برگشتيد، نقاشي يا کاردستي يا مدلي را که با اسباب بازي هايش ساخته است، خواهيد ديد. به او اطمينان دهيد همان طور که او دلش براي شما تنگ مي شود، دل شما نيز براي او تنگ خواهد شد.
ب. هرگز در رفتن به محل کار ترديد نکنيد يا با تأخير نرويد.
ج. بد نيست يک بار او را به محل کار خود ببريد تا آن جا را ببيند و تصويري از آن جا در ذهن خود داشته باشد. اين مسأله آرامش خاطر بيشتري به او مي دهد.
د. زمان جدايي را با شغل دوم، جلسات طولاني، ديدار دوستان و نزديکان و... طولاني نکنيد. در صورت ضرورت، پس از تعطيلي محل کار، ابتدا فرزند خود را ببينيد و بعد به امور ديگر بپردازيد.
هـ. فرزند شما در غياب شما به محبت مادر بيشتر نياز دارد.
و. وقتي از محل کار خود بازمي گرديد، برخوردي گرم داشته باشيد و به فرزندتان توجه کنيد. خستگي و بي حوصلگي شما هنگام بازگشت، او را به اشتغال و خروجتان از منزل بدبين مي کند.
ز. در صورتي که هنگام بازگشت، با پرخاشگري او مواجه شديد، آن را بپذيريد، فرزندتان به تخليه احساسات نيازمند است.
منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388