يکشنبه، 20 آذر 1390

پرسش :

اعتماد به نفس فرزند، چه فوايدى براى او و ديگران دارد؟

پاسخ :
زندگى فرزند خودباور، با نشاطتر، متنوع‏تر، هيجان انگيزتر و لذت بخش‏تر است. فرزند داراى اعتماد به نفس، خود را دوست دارد و به پيشرفت‏هايش افتخار مى‏كند؛ در نتيجه در فضاهاى گوناگون، از ارزش‏ها، اعتقادات و آداب خود دست بر نمى‏دارد.
او از توانمندى‏هايش به خوبى استفاده مى‏كند و چون از قابليت‏هاى وجودى خود بهره مى‏برد، احساس رضاى خاطر مى‏كند.
فرزندى كه به خودباورى مى‏رسد، صادق و بى‏ريا است و سعى نمى‏كند با نشان دادن ويژگى‏هاى خود و خانواده‏اش (ثروت، مقام پدر يا مادر، امكانات مادى زندگى و...) همسالانش را تحت تأثير قرار دهد؛ بلكه با شخصيت خود بر آنان اثر مى‏گذارد.
فرزند خودباور، دنبال رياست‏طلبى نيست؛ اما مسؤوليت مى‏پذيرد. او مى‏كوشد با ديگران روابط خوبى داشته باشد. خود را كامل نمى‏پندارد و مايل است ضعف‏ها و اشتباهاتش را بشناسد و ناكامى‏ها را به خوبى تحمل مى‏كند.
فرزندى كه اعتماد به نفس دارد، در صورت داشتن نقصى در جسم يا عدم زيبايى در چهره و يا بلندى و كوتاهى قد و قامت يا ضعف‏هاى اقتصادى در خانواده و يا موقعيت شغلى پايين پدر يا بى‏سوادى مادر و... احساس شكست نمى‏كند و تمسخر ديگران، او را به انزوا نمى‏كشاند. او در نوجوانى، سراغ مواد مخدر و ديگر فعاليت‏هاى مجرمانه و غير قانونى و غير اخلاقى نمى‏رود.
فرزند خودباور، همسالان را تحقير و سركوب نمى‏كند و خودخواه و منفى‏باف نيست و از ديگران سوء استفاده نمى‏كند.
او مى‏داند كه در هر موقعيتى چگونه رفتار كند و چه برخوردى مناسب‏تر است.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388