يکشنبه، 20 آذر 1390

پرسش :

آيا براى ايجاد اعتماد به نفس در فرزندمان، زمينه‏هايى نيز لازم است؟

پاسخ :
بله. اگر زمينه‏هايى را مهيا سازيد، فرزندتان بهتر و بيشتر خود را باور مى‏كند. اين زمينه‏ها عبارتند از:
1. تقويت ايمان: هر قدر ايمان فرزند شما به خداوند بيشتر شود، خودباورى‏اش نيز افزايش خواهد يافت. ايمان به خدا، سبب اميد بيشتر به زندگى و نگرش مثبت فرزند به آن و در نتيجه افزايش اعتماد به نفس خواهد شد.
2. احساس هويت: تعلق به فرهنگى ويژه، آشنايى با شجرنامه خانوادگى، و تعلق به گروه‏هاى خوب (مدرسه، گروه‏هاى ورزشى، مذهبى و...)، باعث احساس هويت فرزند، به ويژه نوجوان مى‏شود و اعتماد به نفس او را بالا مى‏برد.
3. تحسين و تشويق: تحسين فرزند (با تشكر از كارهاى خوبش و توجه به نقاط مثبت او) از سوى والدين، زمينه‏ساز خودباورى‏اش خواهد بود (ر.ك: ج 2، ص 54 - 49).
4. تهيه امكانات: فضا و وسايل مورد نياز براى كارهاى فنى، هنرى و مطالعاتى (ميز، صندلى، چراغ مطالعه، كتاب، وسايل كمك آموزشى و...) انگيزه فعاليت و رشد را بيشتر مى‏كند و در افزايش خودباورى او مؤثر است.
5. مطالعه زندگى بزرگان: فرزند خود را با هديه كتاب‏هاى مناسب، (1)
به مطالعه داستان زندگى مردان و زنان بزرگ تاريخ تشويق كنيد. و آشنايى با كاميابى‏هاى آنان به ويژه در سنين پايين، زمينه را براى افزايش اعتماد به نفس فرزندتان فراهم مى‏آورد.
سيد رضى؛ در 17 سالگى كتاب نوشت و در 20 سالگى از كليه علوم عصر خويش بى‏نياز شد.
ولتر در 19 سالگى نويسندگى را آغاز كرد.
پاسكال در 12 سالگى، حل مسائل هندسى را آغاز، و در 19 سالگى ماشين حساب را اختراع كرد.
بوعلى‏سينا؛ در 21 سالگى تأليفات گرانبهايى داشت.
فخرالمحققين در 25 سالگى از دانشمندان عالى مقام عصر خود به شمار مى‏رفت و نيوتن در 25 سالگى، به قانون جاذبه زمين پى برد. (2)
پی نوشت:
1. ر. ك: احمد صادقى اردستانى، داستان‏هاى كودكى بزرگان تاريخ، نشر مطهر؛ فيليپ كين، پيشگامان علم، ترجمه پرويز قوامى، اميركبير؛ رضا استادى، نوزده ستاره و يك ماه، نشر قدس؛ همو، گروهى از دانشمندان شيعه، ناشر مؤلف، و....
2. محمدحسين حقجو، حفظ و تقويت حافظه، ص 52.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388