يکشنبه، 20 آذر 1390

پرسش :

ايمان به خدا و مبانى اعتقادى تا چه اندازه در خودباورى فرزندان مؤثر است؟

پاسخ :
ايمان به خدا، عامل مهمى براى خودباورى فرزند است؛ پس مبانى اعتقادى او را تقويت كنيد و زمينه مطالعه درباره فلسفه آفرينش را (متناسب با سن) برايش آماده سازيد.
ايمان به اين كه تمام هستى در جهت و مسيرى مثبت حركت مى‏كند و زندگى انسان نيز در همين جهت در حركت است، زمينه‏هاى اعتماد به نفس را بيشتر مى‏كند.
اگر باور فرزند شما اين باشد كه در دنيايى آشفته و بى‏هدف زندگى مى‏كند كه هيچ‏گونه نظم و قانونمندى ندارد، اعتماد به نفس نخواهد يافت؛ زيرا احساس امنيت نمى‏كند.
پژوهش‏ها نشان مى‏دهد كه باورهاى مذهبى، نقش مؤثرى بر سلامت روان و در نتيجه افزايش خودباورى دارد.
دانشمندانى چون كونيگ، ولر، پاركامنت در سال 1998 ميلادى، با پژوهش‏هايى دريافتند كه اعتقادات و رفتارهاى مذهبى از قبيل زيارت، ذكر، توسل و اعتقاد به خداوند، سبب افزايش اعتماد به نفس مى‏شود.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388