يکشنبه، 20 آذر 1390

پرسش :

زمينه‏هاى خطرساز در خانه براى خردسالان كدامند و چگونه مى‏توان اين زمينه‏ها را از بين برد؟

پاسخ :
زمينه‏هاى مهم خطرساز در خانه عبارتند از:
1. پريزهاى برق كه ممكن است فرزند خردسال شما؛ پنس سر، ميخ يا اشيايى از اين قبيل را داخل سوراخ‏هاى آن‏ها كند؛
2. سيم‏هاى برق با روپوش كهنه كه ممكن است قسمتى از آن ترك برداشته و از روى سيم كنار رفته باشد؛
3. شومينه‏هاى باز و بدون حفاظ (شعله‏هاى رنگى شومينه براى كودك خردسال جذاب است)؛
4. چاه آب بدون درپوش و استخر بدون حفاظ؛
5. ميز و صندلى‏هايى كه پايه‏هاى ناسالم و غير ثابت دارند (احتمال سقوط آن‏ها روى خردسالان بسيار است)؛
6. كمدهاى متزلزل و قفسه‏هاى كتابى كه به ديوار ثابت نشده‏اند (خردسالان به طور معمول از كمدها و قفسه‏هاى كتاب بالا مى‏روند و در صورت عدم استوارى آن‏ها ممكن است واژگون شوند)؛
7. تخت بدون محافظ كودك (محافظ تخت كودك بايد نيم متر ارتفاع داشته باشد و فاصله دو ميله آن بيشتر از 7 سانتى‏متر نباشد)؛
8. روميزى بلند (كودك براى بلند شدن، از آن كمك مى‏گيرد و ممكن است ظرف‏هاى داغ غذا يا قورى و فنجان چاى روى سرش بريزد)؛
9. فرش‏هاى روى پله‏ها (فرش‏ها درصورت ثابت نبودن، روى پله مى‏لغزند و احتمال سقوط كودك وجود دارد)؛
10. دكمه‏ها و پيچ‏هاى وسايل صوتى و تصويرى، و اجاق و بخارى كه ممكن است خردسال آن‏ها را جدا كند و قورت دهد؛
11. فاصله چند سانتى‏مترى بين ديوار و ديواره مبل يا صندلى (هنگام نشستن و تكيه دادن بزرگسالان به آن، احتمال قرار گرفتن دست كودك بين مبل يا صندلى و ديوار هست)؛
12. محل‏هاى باريك مانند فاصله‏هاى بين كمد و ديوار كه احتمال گير كردن و خفگى كودك وجود دارد؛
13. گلدان‏هاى داراى گياهان گلدانى سمى (كودكان گاهى در بازى‏هاى خود، نقش حيوان را ايفا مى‏كنند و قسمتى از اين گل‏ها را مى‏خورند). افزون بر توجه به اين نكته، از مصرف كودهاى انسانى براى گلدان‏ها بپرهيزيد.
شما مى‏توانيد با تغيير آرايش منزل و جابه‏جايى وسايل خطرساز و ثابت كردن آن‏ها، زمينه‏هاى خطر را از بين ببريد.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388