يکشنبه، 20 آذر 1390

پرسش :

در خانه چه نكات ايمنى را رعايت كنيم تا خردسالان دچار حادثه نشوند؟

پاسخ :
براى پيشگيرى از حوادث و خطرها در خانه، به نكات ايمنى ذيل توجه كنيد:
1. جمع‏آورى اشياى ريز مانند تكمه، حبوب (نخود، لوبيا و...)، فندق و پسته، آب نبات، تيله، ذرت بو داده، هسته ميوه (آلبالو، هلو و...) پول خرد، دانه تسبيح، سنجاق قفلى، سوزن ته‏گرد، ميخ، چوب خلال، استخوان‏هاى ريز و... به جهت ورود به حنجره و احتمال خفگى و گاهى قرار گرفتن در گوش و بينى كودك (بسيارى از اين اشيا از روده‏هاى كودك مى‏گذرند و همراه مدفوع خارج مى‏شوند؛ اما اشيايى مثل سوزن، سنجاق قفلى، چوب خلال، ميخ و استخوان‏هاى ريز دفع نخواهند شد)؛
2. جارو زدن مستمر خانه براى اشيا و آشغال‏هاى ريز؛
3. جمع‏آورى وسايل نوك تيز مانند مداد، خودكار و...؛
4. قرار دادن دروازه ايمنى براى پله‏ها و اتاق‏هايى كه براى خردسالان امن نيستند؛
5. محصور كردن پنجره، تراس يا بالكن با نرده؛
6. قرار دادن قفل بر درهايى كه به بالكن، راه‏پله يا جاهاى خطرناك منتهى مى‏شوند؛
7. جمع‏آورى موادى مثل فرآورده‏هاى نفتى، رنگ‏ها به ويژه با تركيب سرب، واكس، گاز فندك، حشره‏كش‏ها، الكل، مواد پاك كننده، مواد تميز كننده شيشه و آينه، روغن‏هاى جلا دهنده، محلول‏هاى لوله بازكنى، داروهاى دفع آفت‏هاى گياهى، سيگار و تنباكو، داروها، مرگ موش، مواد آرايشى و...؛
8. جارو زدن خانه، بى‏درنگ پس از به كارگيرى حشره‏كش به دليل اين كه خردسالان (به ويژه زير 1 سال)، مگس و حشره مرده را نيز به دهان مى‏برند؛
9. مراقبت از زير سيگارى و محتويات آن؛
10. مراقبت از سيم‏هاى برق و تا حد امكان، پنهان كردن آن‏ها به دليل اين كه ممكن است فرزند شما آن‏ها را بجود؛
11. محافظت از مته‏هاى برقى، قيچى‏ها، اره برقى، اتوى داغ، پنكه و... (كودكان به وسايل بزرگسالان به شدت علاقه نشان مى‏دهند و دوست دارند مانند بزرگ‏ترها از آن وسايل استفاده كنند)؛
12. جمع‏آورى جعبه وسايل خياطى بلافاصله پس از خياطى (وسايل اين جعبه اغلب ريز و تيز است)؛
13. قرار دادن شيشه‏هاى شكسته، قوطى حلبى درباز و تيغ صورت تراشى در ظرف‏هاى دربسته؛
14. پرهيز از خواباندن نوزاد روى مبل يا تخت حتى اگر با بالش يا كوسن او را محافظت كنيد؛
15. پرهيز از قرار دادن بالش بسيار نرم زير سر كودك قبل از 2 سالگى (احتمال خفگى وجود دارد).
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388