يکشنبه، 20 آذر 1390

پرسش :

آيا مى‏توان از بازى براى اصلاح اختلالات رفتارى كودك استفاده كرد؟

پاسخ :
بازى، شيوه‏اى مؤثر در رفع اختلالات رفتارى و در مواردى اختلالات عصبى (ناخن جويدن) است؛ به طور مثال، شما مى‏توانيد براى اصلاح بى‏نظمى فرزند خردسال خود و عادت دادن او به جمع كردن ريخت و پاش‏هايش پس از بازى (ر. ك: ص 44 - 42) از بازى استفاده كنيد.
1. بازى ركوردگيرى: به او بگوييد مى‏خواهم وقت بگيرم و ببينم در چه زمانى مى‏توانى اسباب‏بازى‏هايت را جمع كنى و روز بعد از او بخواهيد ركوردش را افزايش دهد.
2. بازى جادوگرى: به او بگوييد پنج دقيقه اتاقت را ترك مى‏كنم و بعد بر مى‏گردم. مى‏خواهم بدانم آيا مى‏توانى مثل جادوگرها در يك چشم به هم زدن اتاقت را مرتب كنى يا نه.
3. كارآگاه بازى: شما مى‏توانيد نقش كارآگاهى را ايفا كنيد و دنبال اسباب‏بازى‏هايى بگرديد كه سرجايشان نيستند.
براى آشنايى با نمونه‏هاى ديگرى از بازى با فرزندان، به جلد 1 و 2 همين كتاب مراجعه فرماييد. (1)
پی نوشت:
1. بيش فعالى همراه با اختلال در تمركز، ج 1، ص 49؛ ترس، ج 1، ص 85؛ كندى در آماده شدن براى مهد يا مدرسه، ج 1، ص 135؛ ناخن جويدن، ج 1، ص 174؛ وابستگى، ج 1، ص 178؛ بى‏دقتى، ج 2، ص 24؛ عدم تمركز، ج 2، ص 73؛ غرغر صبحگاهى، ج 2، ص 179؛ وابستگى، ج 2، ص 191.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388