يکشنبه، 20 آذر 1390

پرسش :

پسر 6 ساله‏ام به آتش‏بازى علاقه فراوانى دارد. با توجه به خطرناك بودن اين رفتار، چه پيشنهادى داريد؟

پاسخ :
كودكان بيشتر در همين سن (7 - 6 سالگى) آتش‏بازى مى‏كنند و به آن علاقه نشان مى‏دهند. آتش بازى در اين سن، بيشتر به جهت تقليد از بزرگ‏ترها و ارضاى حس كنجكاوى است. او دائم مى‏بيند كه بزرگ‏ترها براى پختن غذا، آماده كردن چايى، و روشن كردن سيگار و پيپ از آتش استفاده مى‏كنند و مى‏خواهد آن را تجربه كند.
براى ارضاى اين حس، گاهى اجازه دهيد در حضور شما اجاق يا شمع را روشن كند. اگر اين رفتار، افزايش و ادامه يافت، ممكن است نشان دهنده مشكلى عاطفى در او نيز باشد (ر. ك: ج 2، ص 15).
اين رفتار در كودكانى كه تنبيه بدنى مى‏شوند، بيشتر ديده مى‏شود؛ پس اگر چنين رفتارى با او داريد، آن را متوقف كنيد.
در هر صورت، تا اطمينان از حل شدن مشكل، فرزندتان را به مدت طولانى تنها نگذاريد و بدون حساسيت و واكنش شديد (اما جدى و با قاطعيت)، او را از اين كار نهى كنيد؛ زيرا بسيار خطرناك است و احتمال دارد آتش بازى او فاجعه‏اى را به بار آورد.
وسايل روشن كردن آتش (كبريت و فندك) را از دسترس او دور نگه داريد و او را از خطرهاى احتمالى آگاه سازيد (ر. ك: ج 2، ص 15).
افزون بر راهكارهاى پيشين، به او بياموزيد كه اگر چوب كبريت روشنى روى فرش يا وسايل قابل اشتعال افتاد، چگونه با پتو يا پارچه‏اى آن را خاموش كند.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388