يکشنبه، 20 آذر 1390

پرسش :

با توجه به اين كه من و همسرم هر دو شاغل هستيم و فرصت بازى با فرزندمان را نداريم، آيا خريد اسباب‏بازى‏هاى متنوع مى‏تواند اين كمبود را جبران كند؟

پاسخ :
اسباب‏بازى براى فرزند شما لازم است؛ اما جاى بازى والدين با او را نمى‏گيرد (ر. ك: ص 110 - 108).
متأسفانه در دنياى امروز، برخى والدين به جهت مشغله‏هاى فراوان، از بازى با فرزند خود باز مى‏مانند و گمان مى‏كنند كه اسباب‏بازى‏ها و وسايل بازى‏هاى الكترونيكى (سگا، پلى‏استيشن، سونى، رايانه و...) جاى خالى آنان را پر مى‏كند. فرزند شما نيازهاى متفاوتى دارد؛ مانند جورچين (پازل) كه داراى تكه‏هاى مختلفى است و براى كامل شدن، هيچ تكه‏اى جاى تكه ديگر را نمى‏گيرد؛ پس در حد نياز براى او وسايل بازى و حتى وسيله بازى الكترونيكى تهيه كنيد؛ اما وقتى را نيز براى بازى با او اختصاص دهيد.
اگر روزانه پدر يك ساعت وقت مفيد و مادر نيز يك ساعت مفيد و مستقل براى فرزندشان در نظر بگيرند، كافى است؛ البته لازم نيست اين زمان مستمر باشد؛ بلكه مى‏توان آن را به زمان‏هاى مختلف چند دقيقه‏اى تقسيم كرد.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388