يکشنبه، 20 آذر 1390

پرسش :

من به دليل رعايت مسائل بهداشتى و ترس از بيمارى فرزند خردسالم، مانع از خاك بازى و آب بازى او مى‏شوم. آيا اين كار را تأييد مى‏كنيد؟

پاسخ :
خاك بازى و آب بازى براى خردسالان، بسيار جذاب است.
رسول گرامى اسلام صلى الله عليه و آله مى‏فرمايد:
ان التراب ربيع الصبيان.(1)
همانا خاك، تفريحگاه [مساوى سبب شكوفايى] كودكان است.
آن بزرگوار، كودكان را به اين دليل كه با خاك بازى مى‏كنند، دوست دارد. (2)
براى كودكان، گودالى پر از شن و ماسه در فضايى باز، بسيار جذاب است و يك بيل دستى و قوطى يا سطل كوچك، مى‏تواند ساعت‏ها آنان را به خود مشغول سازد. آب بازى نيز باعث آرامش كودكان مى‏شود. امروزه در فرهنگسراهاى كودك و برخى مراكز نگهدارى كودكان، افزون بر بازى‏هاى فكرى و آموزشى، به آب و خاك و گل بازى توجه ويژه مى‏شود؛ پس فرزند خود را از اين گونه بازى‏ها محروم نكنيد.
نكته مهم، رعايت مسائل بهداشتى در نوع خاك و گل و رعايت دماى مناسب فضا و آب، هنگام خاك بازى و آب بازى كودكان است.
توجه داشته باشيد كه برخى حيوانات، فضولات خود را زير خاك و ماسه پنهان مى‏كنند.
پی نوشت:
1. متقى هندى، كنزالعمال، ج 16، ص 458.
2. محمدى رى شهرى، حكمت نامه كودك، ص 271 به نقل از المواعظ العدديه، ص 259.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388