يکشنبه، 20 آذر 1390

پرسش :

دختر 6 ساله‏ام با خوردن داروهاى مايع مشكلى ندارد؛ اما از خوردن قرص مى‏گريزد و در مقابل قطره چشم مقاومت مى‏كند. چگونه اين مشكل را حل كنم؟

پاسخ :
1. او را به طور عملى با شيوه درست خوردن قرص آشنا سازيد. با استفاده از قرص‏هاى ويتامين به او نشان دهيد كه چگونه آن را را وسط زبان خود قرار مى‏دهيد و با يك ليوان آب فرو مى‏دهيد و اگر پايين نرفت، از ليوان دوم آب كمك مى‏گيريد؛
2. از او بخواهيد همين عمل شما را در ذهن خود انجام دهد و تصور كند؛
3. اجازه دهيد با تكه‏اى كوچك از هويج پخته يا لوبياى پخته يا تكه‏اى كوچك از آب نبات تمرين كند. خوب است در ابتدا اندازه آن‏ها از قرص واقعى كوچك‏تر باشد؛
4. قرص را به تكه‏هاى كوچك تقسيم كنيد تا آن را تكه تكه فرو دهد؛
5. استفاده از يك قاشق بستنى، ژله، فالوده‏ى سيب، مربا يا عسل به فرو دادن قرص كمك مى‏كند؛ البته در صورتى كه از نظر پزشك يا داروساز، همراه كردن قرص با خوردنى ديگرى اشكال نداشته باشد؛
6. در صورت موافقت پزشك مى‏توانيد قرص را آسياب كرده، به صورت پودر و مخلوط با كمى آب انگور يا آب آلو به او بدهيد (ر. ك: ص 133).
براى چكاندن قطره چشم، به او بگوييد دراز بكشد و چشم‏هايش را ببندد و چند قطره از دارو را در گوشه چشم او بريزيد تا وقتى چشم را باز مى‏كند، قطره‏هاى دارو به قرينه برسد.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388