يکشنبه، 20 آذر 1390

پرسش :

دختر 7 ساله‏اى دارم كه در برابر داروهاى مايع (شربت) مقاومت مى‏كند، چگونه مى‏توانم اين مقاومت را از بين ببرم؟

پاسخ :
علت اصلى مقاومت كودكان در برابر داروهاى مايع، طعم نامطلوب آن‏ها است؛ پس بكوشيد با راهكارهاى ذيل تا حد امكان اين مشكل را كمتر كنيد:
1. مصرف آب ميوه خنك، خرده يخ يا خوردنى‏هايى با طعم نعناع قبل و بعد از مصرف دارو، مزه بد آن را كمتر مى‏كند؛
2. استفاده از قطره چكان يا سرنگ بدون سوزن، باعث مى‏شود كه دارو در قسمت انتهايى گلو قرار گيرد و طعم بد آن كمتر احساس شود؛
3. در صورت موافقت پزشك يا داروساز، داروهاى مايع را داخل خوردنى ديگرى مانند آب انگور يا آب آلو بريزيد تا طعم بد آن را كمتر احساس كند.
توجه داشته باشيد كه ميزان خوردنى زياد نباشد؛ زيرا ممكن است همه آن را نخورد و دارو به طور كامل مصرف نشود.
از مخلوط كردن دارو با نوشيدنى‏هايى كه دوست دارد (شير، آب، پرتقال، آب سيب و...) بپرهيزيد؛ زيرا ممكن است به جهت تغيير طعم آن‏ها تا مدتى اين نوشيدنى را نخورد.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388