يکشنبه، 20 آذر 1390

پرسش :

فرزندان ما تا چه سنى بايد قدرت دفع را پيدا كنند و از چه سنى به بعد نگران كننده است؟

پاسخ :
اغلب كودكان تا 3 سالگى، توانايى كنترل مدفوع را به دست مى‏آورند و اگر پس از اين سن، گاهى خود را كثيف كنند، نگران‏كننده نيست؛ زيرا آموزش و عادت كامل زمان مى‏خواهد. حتى اگر آموزش، ملكه ذهن كودك هم شده باشد، امكان بازگشت وجود دارد كه آن را «بازگشت خود به خود» مى‏نامند. اين رفتار به معناى از دست رفتن سعى قبلى مادر و آغاز مجدد آموزش نيست.
اختلال موردى و نه هميشگى ممكن است به سبب بيمارى مقطعى، خستگى شديد، هيجان و ترس، تصادف، دورى از خانه، جدايى ناگهانى يك عضو مهم خانواده، فرزند جديد، دعوا با همسالان، مشكلات خانوادگى و در كودكان بزرگ‏تر، مشكلات مدرسه از جمله امتحان باشد كه نگران كننده نيست و استمرار نمى‏يابد.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388