يکشنبه، 20 آذر 1390

پرسش :

مسؤوليت‏پذير كردن فرزندان، چه فوايدى براى آنان و والدينشان دارد؟

پاسخ :
فرزندان مسؤول، راحت‏تر و دقيق‏تر تصميم مى‏گيرند و در تصميم‏هايى كه زندگى‏شان را شكل مى‏دهد، بيشتر شركت مى‏كنند.
آنان از حق بيان خود بيشتر استفاده مى‏كنند و قدرت انتخاب‏گرى افزون‏ترى دارند.
مسؤوليت‏پذيرى، فرزندان ما را مستقل و منظم بار مى‏آورد و به آنان مى‏آموزد كه كارها را بهتر و سريع‏تر انجام دهند؛ به همين جهت، احساس احترام به خود و اعتماد به نفس آنان افزايش مى‏يابد.
فرزندان مسؤول، مهارت‏هاى لازم براى زندگى آينده در اجتماع را مى‏آموزند.
آنان از تلاش ديگران (به ويژه والدين) قدردانى مى‏كنند؛ در نتيجه، حس تعلقشان به خانواده و روحيه يارى رسانى به ديگران در ايشان بيشتر است.
با توجه به اين كه فرزندان مسؤول، مشاركت بيشترى در امور منزل دارند، بارى را از دوش والدين بر مى‏دارند و با كاستن بار كار در منزل از دوش والدين، از عصبانيت آنان مى‏كاهند و فضاى خانه، فضايى آرام‏تر و صميمى‏تر خواهد بود.
مسؤوليت‏پذير كردن كودكان و نوجوانان كنار اين فوايد، ممكن است ضررهايى مختصر هم داشته باشد كه بايد از آن‏ها چشم پوشيد. مطمئن باشيد كه فايده مسؤوليت‏پذيرى فرزندان، به مراتب از اين ضررها بيشتر است.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388