يکشنبه، 20 آذر 1390

پرسش :

توانمندى كودكان در سنين مختلف براى نقاشى كردن در چه حدى است؟

پاسخ :
كودك از 1 سالگى شروع به خط خطى كردن مى‏كند و در 5 / 1 سالگى خطوط مستقيم و دايره‏وار و فنرى شكل مى‏كشد كه شبيه دايره است.
حدود 5 / 2 سالگى با استفاده از يك گردى، آدمكى را رسم مى‏كند كه به آن‏ها دو ميله (دو پا) و غالبا دو ميله ديگر (دست‏ها) متصل است و در 4 سالگى براى آن، چشم و دهان و ناف هم مى‏گذارد.
حدود 5 سالگى به بعد، گردى دومى را به آن شكل مى‏افزايد كه بازوهايى بدان متصلند. در اين سن مى‏تواند جزئيات چهره را به اندازه كافى در نقاشى‏هايش مشخص كند؛ اما قادر به كشيدن چهره به صورت نيمرخ نيست. او از 5 سالگى به بعد به تدريج از شكل‏هاى هندسى ديگر مثل مربع، مثلث، لوزى و شكل‏هاى پيچيده‏تر در نقاشى‏هايش استفاده مى‏كند.
در 6 سالگى بدن كامل و داراى مفاصل را رسم مى‏كند.
براساس پژوهش‏ها، اكثر كودكان در 8 تا 12 سالگى نقاشى را كنار مى‏گذارند.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388