پنجشنبه، 20 بهمن 1390

پرسش :

انسان مى تواند جهان را مسخّر خويش سازد و فرشتگان را به خدمت خويش بگمارد. معناى تسخير جهان و به خدمت گماردن فرشتگان چيست؟

پاسخ :
يك معناى توانايى انسان براى تسخير جهان اين است كه خداوند به انسان استعدادى داده كه به وسيله آن مى تواند قوانين حاكم بر طبيعت را كشف كند و از اين طريق پديده ها را در خدمت خود بگيرد و وسيله بهره بردارى و رفاه زندگى را براى خود و جامعه فراهم آورد. به معناى ديگر انسان مى تواند از طريق بندگى خدا و انجام خواسته هاى او داراى اراده اى شود كه در طبيعت نافذ باشد; چنانكه بندگان شايسته و اولياى خدا از كرامت و معجزات برخوردار بوده اند و كرامات و معجزات آنان نمودارى از قدرت و تصرّف آنان در طبيعت بوده است. به خدمت گرفتن فرشتگان به اين معناست كه انسان با خلوص و ثبات در عبوديّت خداوند مى تواند از امدادهاى غيبى فرشتگان برخوردار شود.
eporsesh.com