جمعه، 21 بهمن 1390

پرسش :

چرا قرآن كريم بيشتر به داستان‏هاي حضرت موسي(ع) پرداخته است؟

پاسخ :
علّت پرداختن بيشتر قرآن به زندگاني و تاريخ حضرت موسي(ع) به خاطر وجود فراز و نشيب‏هاي زندگي اين پيامبر اولوالعزم است كه از آن تاريخي پر عبرت ساخته و بسياري از اين عبرت‏ها براي انسان‏هاي ديگر راهگشا است.
بعضي از مفسران نوشته‏اند: "اين كه مي‏بينيم اين سرگذشت مشروح‏تر از سرگذشت انبياي ديگر بيان شده ممكن است به خاطر اين باشد كه اوّلاً يهود و پيروان موسي بن عمران در محيط نزول قرآن زياد بوده‏اند و توجيه (= راهنمايي) آن‏ها به سوي اسلام به مراتب لازم‏تر بود و ثانياً قيام پيامبر اسلام(ص) شباهت بيشتري به قيام موسي بن عمران داشت... ضمناً چون كشور مصر وسيع‏تر و مردم مصر داراي تمدن پيشرفته‏تري از قوم نوح و هود و شعيب و مانند آن‏ها بودند و مقاومت دستگاه فراعنه به همين نسبت بيشتر بود، قيام موسي بن عمران از اهميت بيشتري برخوردار گرديد، و نكات عبرت‏انگيز فراوان‏تري در بر دارد، لذا به تناسب‏هاي مختلف روي فرازهاي گوناگون زندگي موسي و بني اسرائيل تكيه شده است".(1)
پي نوشت‏:
1. تفسير نمونه، ج 6، ص 279 - 278.
eporsesh.com