جمعه، 21 بهمن 1390

پرسش :

معناي لغوي و اصطلاحي كوثر در قرآن را بنويسيد.

پاسخ :
"كوثر" در لغت به معناي خير فراوان و بيش از حد است و مرحوم طبرسي مي گويد: كلمه كوثر بر وزن فوعل به معناي چيزي است كه شأنش آن است كه كثير باشد و كوثر به معناي خير كثير است.(مفردات الفاظ قرآن، راغب اصفهاني، ص 443، دارالكاتب العربي، بيروت / مجمع البيان، علامه طبرسي; ج 6، ص 250، منشورات دارمكتبة الحياة، بيروت.)
و در اصطلاح و آيه مذكور منظور از "كوثر" كثرت و فراواني ذريه و فرزندان رسول خدا است كه همگي از نسل دختر گراميش حضرت فاطمه زهرا(س) بوجود آمدند و تا دامنة قيامت يادآور وجود پيامبراكرم(ص) هستند. گرچه كوثر مي تواند مصاديق ديگري نيز داشته ؛ ولي حضرت فاطمه و فرزندان او از مصاديق تمام كوثر است و اين با شأن نزول آيه نيز بهتر هم خواني دارد.(ر.ك: تفسير الميزان، علامه طباطبايي;، ج 19ـ20، ص 370ـ371، انتشارات اسلامي.)
eporsesh.com