جمعه، 21 بهمن 1390

پرسش :

لطفاً تفسير سوره انبيأ را مختصرا بنويسيد؟

پاسخ :
به جهت گسترده بودن سوره انبيا، تفسير آن در اين مختصر ممكن نيست‌; از اين رو تنها به محتواي كلي سوره اشاره مي‌شود.
سورة انبيا، يكي از سوره‌هاي مكّي قرآن است و به جهت آن كه نام پيامبران بيش از هر سورة ديگري در آن آمده است به انبيا معروف شده است‌.
محتواي اين سوره عبارت است از:
1. ذكر فرازهايي از زندگي شانزده تن از پيامبران‌;
2. سخن از مبدأ و معاد;
3. سخن از يكتايي خداوند;
4. گفتاري دربارة پيروزي حق بر باطل‌، توحيد بر شرك و لشكريان عدل و داد بر ابليسيان‌.
5. هشداري شديد نسبت به مردم غافل و بي خبر از حساب و كتاب آخرت‌.
بنابراين مطالعه اين سوره و عمل به آن‌، ثمرات پرباري مانند: صبر و شكيبايي‌، آگاهي از عقايد اسلام و مراقبت بر اعمال خويش را در پي دارد.(ر.ك‌: تفسير نمونه‌، آيت اللّه مكارم شيرازي و ديگران‌، ج 13، ص 349، دارالكتب الاسلامية‌.)
eporsesh.com