جمعه، 21 بهمن 1390

پرسش :

چرا درباره حضرت يوسف‌(علیه السلام)‌، مطالب فراواني در قرآن كريم آمده است‌؟

پاسخ :
اين تعبير درست نيست كه قرآن دربارة حضرت يوسف(ع) مطالب فراواني آورده‌، است زيرا خداوند فقط يك داستان حضرت يوسف(ع) ـ آن هم در سورة يوسف ـ بيان مي‌فرمايد; بلي‌! خداوند اين داستان را با جزئيات بيش‌تري بيان فرموده است‌; به هر ترتيب‌، قرآن كريم اين داستان را "احسن القصص‌" ناميده است‌: "نَحْن‌ُ نَقُص‌ُّ عَلَيْكَ أَحْسَن‌َ الْقَصَص‌;(يوسف‌،3) ما بهترين سرگذشت‌ها را بر تو بازگو كرديم‌."
شايد وجود جهات متنوع در اين داستان‌، يكي از علل اهميّت آن است كه براي نمونه به برخي از آن جهات اشاره مي‌كنيم‌:
1. بيان مطالبي دربارة انبيا، فرشتگان‌، صالحان‌، شياطين‌، جن‌، انس‌، نعمت‌ها، پرندگان و...;
2. آداب ملوك و ممالك‌، آداب سياست و حُسن معاشرت و تدبير معاش‌...;
3. اشاره به تجّار، عاقلان‌، جاهلان‌، مكر و حيلة زنان‌...;
4. بيان توحيد، فقه و تعبير خواب‌...;
5. اشاره به صفت‌هاي حسد، صبر، عفو و پارسايي و... .
eporsesh.com