جمعه، 21 بهمن 1390

پرسش :

در آيـه 49 سـوره مـريـم در مـورد ابـراهيم مى گويد : و وهبنا له اسحق و يعقوب مابه ابراهيم اسحاق و يعقوب را بخشيديم , چگونه در اين آيه موهبت وجود اسماعيل نخستين فرزند بزرگوار ابراهيم اصلا مطرح نشده , با اينكه نام يعقوب كه نوه ابراهيم است صريحا آمده است ؟

پاسخ :
عـلاوه بر اينكه در آيه 54 همين سوره يعنى پنج آيه بعد نام اسماعيل و بخشى ازصفات برجسته او مستقلا آمده است منظور از آيه مزبور اينكه ادامه و تسلسل نبوت رادر دودمان ابراهيم بيان كند و نشان دهد چگونه اين حسن شهرت و نام نيك وتاريخ بزرگ او به وسيله پيامبرانى كه از دودمان او يـكـى بـعـد از ديگرى به وجودآمدند تحقق يافت ولى مى دانيم كه بسيارى از پيامبران از دودمان اسـحـاق و يـعـقـوب درطـول اعـصار و قرون، به وجود آمده اند هر چند از دودمان اسماعيل نيز بـزرگـتـريـن پـيـامـبـران يـعنى پيامبر اسلام قدم به عرصه هستى گذارد ولى تسلسل و تداوم درفرزندان اسحاق بود.
eporsesh.com