جمعه، 21 بهمن 1390

پرسش :

آيـا آيـه 40 و 41 سـوره انعام حتميت قيامت يا عذاب استيصال را زير سئوال نمى برد؟ مگر نه آنكه بـراساس آيه 50 سوره مومن درخواست كافران نتيجه ندارد پس چرا در آيات سوره انعام مى فرمايد وقـتـى عـذاب استيصال فرا رسد و شما مشركان از خداوندنجات بطلبيد شايد دعايتان مستجاب شود .

پاسخ :
خیر، زيرا آيه سوره انعام صرفا مى گويد كه خداوند هر چه را اراده نمايد انجام مى دهد و مى تواند انجام دهد و بر هر كارى قادر است . اما دلالت ندارد كه خداوندهمه كارها را اراده مى كند و انجام مى دهد . پـس ايـن آيـه دلالتى ندارد و شكى نيست كه حكم قطعى خداوند به وقوع روز قيامت يا به عذاب قـومـى , سـبـب از بين رفتن قدرت خداوند بر حكم به خلاف آن نمى شود و خداوند اگر بخواهد مـى تـواند حكم اولى را نقض نمايد , گرچه او به وعده كه داده حتما عمل مى كند و آنچه را اراده فرموده است هرگز نقص نمى نمايد . آيه 50 سوره مومن نيز مربوط به تقاضاى كفار در جهنم است وروشن است كه دعاى آنها در جهنم مستجاب نمى شود .
eporsesh.com