جمعه، 21 بهمن 1390

پرسش :

قرآن و تورات هر كدام چگونه قصه غم يعقوب در از دست دادن يوسف را بيان كرده اند؟

پاسخ :
از تورات كنوني چنين بر مي آيد كه يعقوب هنگامي كه پيراهن خون آلود يوسف را ديد چنين گفت «اين قباي پسر من است و جانور درنده او را خورده يقين كه يوسف دريده شده است ـ پس يعقوب جامه هاي خود را دريد و پلاس به كمر بست و روزهاي بسياري از براي پسرش نوحه گري نمود ـ و تمامي پسران و تمامي دخترانش از براي تسلي دادن به او برخاستند، اما او از تسلي گرفتن امتناع نمود و گفت به پسر خود به قبر محزوناً فرود خواهم رفت.»
در حالي كه قرآن مي گويد يعقوب با هوشياري و فراست از دروغ فرزندان آگاه شد و در اين مصيبت جزع و فزع و بي تابي نكرد، بلكه آنچنان كه سنت انبياء است با آن مصيبت برخور صبورانه اي داشت هر چند قلبش مي سوخت و اشكش جاري مي شد و طبعاً از كثرت گريه چشمش را از دست داد، ولي به تعبير قرآن با صبر جميل و با خويشتن داري سعي كرد از كارهائي همچون دريدن جامه و نوحه گري و پلاس به كمر بستن كه علامت عزاداري مخصوص بود خودداري كند.
eporsesh.com