شنبه، 22 بهمن 1390

پرسش :

محتواي كلي سوره مريم را به طور خلاصه بگوييد.

پاسخ :
مهمترين بخش اين سوره را قسمتي از سرگذشت حضرت زكريا و حضرت مريم و حضرت عيسي مسيح و حضرت يحيي به خود اختصاص داده و نيز به حضرت ابراهيم و فرزندش حضرت اسماعيل و حضرت ادريس و بعضي ديگر از پيامبران بزرگ الهي(ع) اشاره شده است كه داراي پيامها و نكات تربيتي فراواني است.
قسمتي ديگر، مسائل مربوط به قيامت و چگونگي رستاخيز و سرنوشت مجرمان و گنهكاران و پاداش پرهيزكاران و... است.
بخش ديگر مواعظ و نصايحي است كه در واقع تكميل كننده بخشهاي گذشت است و قسمت پاياني سوره مباركه حضرت مريم اشاره هايي به قرآن و نفي فرزند از خداوند و بحث شفاعت است كه در مجموع برنامه تربيتي مؤثري را براي سوق و هدايت جانها به سوي ايمان و پاكي و تقوا را تشكيل مي دهد.(براي آگاهي بيشتر ر.ك: تفسير نمونه، آيت اللّه مكارم شيرازي و ديگران، ج 13، ص 3ـ150، دارالكتب الاسلامية، تهران.)
حضرت امام صادق (ع) مي فرمايند: "هر كس در خواندن سوره مريم مداومت كند از دنيا نخواهد رفت مگر اين كه خداوند به بركت اين سوره او را از نظر جان و مال و فرزند بي نياز كند."(مجمع البيان، مرحوم طبرسي، ج 4، ص 6، ابتداي سوره مريم، منشورات دارمكتبة الحياة، بيروت.)
eporsesh.com