شنبه، 22 بهمن 1390

پرسش :

محتواي سوره "يس" چيست؟

پاسخ :
سوره "يس" به گواهي احاديث متعدد، يكي از مهمترين سوره هاي قرآن است، به گونه اي كه در احاديث به عنوان "قلب قرآن" ناميده شده است. سوره "يس" در مكه نازل شده و محتواي آن از نظر كلي، همان محتواي سوره هاي مكي است. محتواي اين سوره را در چند بخش مي توان خلاصه كرد:
1. سخن از رسالت پيامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) و قرآن مجيد و هدف از نزول اين كتاب؛
2. سخن از رسالت سه نفر از پيامبران الهي، و چگونگي دعوت آنان به سوي توحيد و مبارزه پي گير و طاقت فرساي آنان با شرك؛
3. سخن از توحيد، و بيان آيات و نشانه هاي عظمت پروردگار در عالم هستي؛
4. سخن از معاد و دلايل گوناگون آن و چگونگي حشر و نشر.(ر.ك: تفسير نمونه، آيت الله مكارم شيرازي، ج 18، ص 309، دارالكتب الاسلامية.)
در پايان شايان ذكر است براي آگاهي بيشتر درباره تفسير سوره ها ميتوانيد از تفاسيري چون، تفسير نور، اثر حجةالاسلام قرائتي، تفسير جوان (خلاصه تفسير نمونه)، اثر آيت الله مكارم شيرازي و تفسير الميزان بهره بگيريد.
eporsesh.com