شنبه، 22 بهمن 1390

پرسش :

لطفاً در مورد سوره هود توضيحات مختصری بدهيد.

پاسخ :
سوره هود از سوره‌هاي مكي و داراي 123 آيه مي‌باشد. سوره مذكور به طور عمده به سرگذشت پيامبران گذشته به خصوص حضرت نوح‌، هود، صالح‌، ابراهيم‌، لوط و... پرداخته و به اين وسيله خاطر مبارك پيامبر اكرم(صلّی الله علیه و آله و سلم) ‌را آرامش مي‌دهد.
سوره هود اصول معارف اسلامي به خصوص مبارزه با شرك و بت پرستي‌، معاد، تهديد دشمنان‌، بشارت به مؤمنان و... مطرح شده است‌.(ر.ك‌: نمونه‌، آيت اللّه مكارم شيرازي و ديگران‌، ج 9، ص 3و4، دارالكتب الاسلاميه‌، تهران‌.)
پيامبر اكرم‌(صلّی الله علیه و آله و سلم) مي‌فرمايند: "شيبتني سوره هود و الواقعه و...؛ سوره هود و واقعه و... مرا پير كرد."(ر.ك‌: وسائل الشيعه‌، شيخ حر عاملي‌، ج 6، ص 172، مؤسسه آل البيت‌، قم‌.)
ابن‌عباس در تفسير حديث مذكور مي‌گويد: "هيچ آيه‌اي بر پيامبراکرم(صلّی الله علیه و آله و سلم) شديدتر و دشوارتر از آيه "فاستَقِم كَما اُمِرت‌َ ومَن تاب‌َ مَعَكَ؛ (هود، 112)... استقامت كن آن چنان كه دستور يافته‌اي و همچنين كساني كه با تو هستند."(ر.ك‌: مجمع البيان‌، مرحوم طبرسي‌، ج 3، ص 112، دار احيأ التراث العربي‌، بيروت‌.)
پيامبر اكرم‌(صلّی الله علیه و آله و سلم) درباره فضيلت سوره هود مي‌فرمايند: "كسي كه در هر جمعه سوره هود را بخواند، خداوند متعال در روز قيامت او را در زمره پيامبران مبعوث مي‌كند..."(ر.ك‌: نورالثقلين‌، جمعه العروس الحويزي‌، ج 3، ص 249، مؤسسه التاريخ العربي‌، بيروت‌.)
eporsesh.com