جمعه، 28 بهمن 1390

پرسش :

فضيلت ختم قرآن را بيان كنيد.

پاسخ :
قرآن كريم‌، به قرائت قرآن‌، سفارش كرده و مي‌فرمايد: "فَاقْرَءُواْ مَا تَيَسَّرَ مِن‌َ الْقُرْءَان‌;(مزمل‌،20) آن چه براي شما ميسّر است قرآن بخوانيد."
در روايات اهل‌بيت(علیهم السلام) در مورد فضيلت ختم قرآن كريم‌، چنين مي‌خوانيم‌:
از رسول اكرم‌(صلی الله علیه و آله و سلم) سوال شد: كداميك از مردمان بهترين كسانند؟ فرمودند: كسي كه مي‌گشايد و تا آخر ادامه مي‌دهد، يعني شروع كننده و ختم كننده قرآن كريم‌، پس براي او، در نزد خداوند، دعايي مستجاب خواهد بود."(بحارالانوار، علامه مجلسي‌;، ج 92، ص 205، ح 7 و ح 4، مؤسسة الوفأ.) و در احاديثي از امام سجاد و امام صادق(علیه السلام)‌، بهترين اعمال ختم كردن قرآن بيان شده است‌.(ر.ك‌: تفسير نمونه‌، آية الله مكارم شيرازي و ديگران‌، ج 25، ص 343ـ344، دار الكتب الاسلامية‌.)0
و در حديثي از رسول اكرم‌(صلی الله علیه و آله و سلم) ‌مي‌خوانيم‌: "اذا ختم العبد القرآن‌، صلّي عليه عند ختمه ستون الف ملك‌; اگر بنده‌اي ختم قرآن نمايد، شش هزار فرشته بر او درود مي‌فرستند."(كنزالعمال‌، المتقي هندي‌، ج 1، ص 510، ح 2258، مؤسسة الرسالة‌.)
بر اساس حديثي‌، امام رضا(علیه السلام) در هر سه روز يك ختم قرآن داشتند و مي‌فرمودند: اگر بخواهم كمتر از سه روز ختم كنم مي‌توانم وليكن از هيچ آيه‌اي نمي‌گذرم مگر آن كه در آن تفكر مي‌كنم‌، در اين كه براي چه نازل شد و در چه وقتي نازل گشته‌."(بحارالانوار، همان‌، ج 92، ص 204، ح 1.)
eporsesh.com