شنبه، 29 بهمن 1390

پرسش :

چه آياتى از قرآن كريم، دلالت بر عصمت انبياء (علیهم السلام) دارد ؟

پاسخ :
اول ، آياتى كه انبياء را جزء مخلصين شمرده و مخلصين كسانى هستند كه حتى شيطان از گمراه كردن آنها مايوس شده و آنها را استثناء كرده است قال فبعزتك لاغوينهم اجمعين الا عبادك منهم الـمـخلصين ( ص / 82 ) گفت : به عزتت سوگند همه آنان راگمراه خواهم كرد ، مگر بندگان خالص تو از ميان آنها . مـخـلص مساوى با معصوم است ، كه قطعا انبياء مصاديق آنند كه خداوند متعال فرمود:واذكر فى الـكـتاب موسى انه كان مخلصا و كان رسولا نبيا ( مريم / 51 ) در اين كتاب از موسى ياد كن كه او مخلص بود و رسول و پيامبر والا مقام .
و نـيـز فـرموده است : كذلك لنصرف عنه السوء والفحشاء انه من عبادنا المخلصين ( يوسف / 24 ) اينچنين كرديم تا بدى و فحشاء را از او دور سازيم چرا كه او ازبندگان مخلص ما بود . دوم ، قرآن كريم اطاعت انبياء را بطور مطلق لازم دانسته و ما ارسلنا من رسول الاليطاع باذن اللّه ( بقره / 124 ) و لازمه اطاعت مطلق ، عصمت است . سوم ، قرآن كريم مناصب الهى را به كسانى اختصاص داده كه آلوده به ظلم نباشند . لا يـنـال عـهـدى الـظـالـمـيـن ( بـقـره / 124 ) و هر گناهى دست كم ظلم به نفس مى باشد و هرگنهكارى در عرف قرآن كريم ، ظالم ناميده مى شود .
eporsesh.com