يکشنبه، 30 بهمن 1390

پرسش :

از نظر قرآن حيات انسان دارای چند مقطع است؟

پاسخ :
قرآن کريم حيات انسان را داراي سه مقطع مي داند: حيات دنيا، حيات برزخ و حيات پايدار قيامت. انسان وقتي زندگاني دنيا را رها کرد وارد مرحله آخرت مي شود و جهان آخرت دو مقطع دارد: يکي برزخ و ديگري قيامت کبرا. گرچه در برخي آيات چنين به نظر مي رسد که برزخ به حساب دنيا آمده است؛ نظير:
«قال کَم لَبِثْتُم في الأرض عدد سنين» مؤمنون/112؛ [چند سال در زمين درنگ کرديد.] اين سؤالي است که در قيامت از کسي که برزخ را رها کرد و وارد صحنه معاد اکبر شد مي شود. اما از برخي آيات بر مي آيد که حيات سه دوره دارد؛ مانند آيه اي که خداي سبحان در پاسخ منکران معاد فرموده است:
«قُل الله يُحييکم ثُمّ يُميتکم ثُمّ يَجمعکُم إلي يوم القيمة لا ريب فيه» جاثيه/26؛ [خداوند شما را نخست در حيات دنيا زنده کرده آن گاه از حيات دنيوي مي ميراند و وارد حيات برزخي مي کند و سرانجام در قيامت شما را بدون شک گرد مي‎آورد.]
eporsesh.com