يکشنبه، 30 بهمن 1390

پرسش :

يک کارت گرافيک GTX 295 دارم که به خوبي نيازهاي پردازشي من را برآورده مي کند. اما چند روز پيش از يکي ازدوستان شنيدم که اين کارت گرافيک از فناوري 3D Vision Surround که امکان نمايش تصوير را درسه مانيتور فراهم مي کند نيز پشتيباني مي کند. لطفاً کمي در مورد اين فناوري و چگونگي راه اندازي آن توضيح دهيد؟

پاسخ :
3D Vision Surround فناوري شبيه به فناوري Eyefinity شرکت ATl است که امکان نمايش تصويررا درسه مانيتور فراهم مي کند.البته اين فناوري يک تفاوت عمده با فناوري Eyefinity دارد و آن هم امکان استفاده ازآن درحالت SLI است؛يعني در صورتي که کاربر از يک کارت گرافيک استفاده کند،قادر به استفاده ازاين فناوري نخواهد بود.براساس اطلاعات ارائه شده درسايت NVIDIA،اين فناوري به صورت SLIدر کارت هاي گرافيک GTX 260،GTX 275،GTX 280،GTX 285،GTX 470وGTX 480 قابل استفاده خواهد بود.اما درکارت گرافيک GTX 295به دليل وجود دو پردازنده گرافيکي که به صورت SLIفعاليت مي کنند،ديگرنيازي به استفاده ازکارت گرافيک دوم نيست و شما مي توانيد به راحتي ازاين فناوري استفاده کنيد.البته اين تمام ماجرا نيست و براي استفاده ازاين فناوري به درايو خاصي ازشرکت NVIDIA نيازداريد تا بتوانيد تصوير را در سه مانيتور ببينيد.
براساس اعلام شرکت NVIDIA،براي استفاده ازاين فناوري بايد آخرين نسخه درايورهاي سري200اين شرکت را که ازاين فناوري پشتيباني مي کنند،دريافت کنيد.البته اشاره به اين نکته داراي اهميت است که طي تست هايي که ما انجام داده ايم،درايور نسخه257/17 اين شرکت قابليت پشتيباني ازاين ويژگي را ندارد و بايد منتظر نسخه جديد اين محصول باشيم که تامدتي ديگر وارد بازار مي شود.گفتن اين موضوع خالي ازلطف نيست که اين فناوري تنها درسيستم عامل ويندوز هفت نسخه32و64بيتي کار مي کندو بايد دور سيستم عامل هاي ديگر را خط بکشيد(سعي خواهيم کرد در شماره بعد مطلب کاملي در مورد اين فناوري در مجله چاپ کنيم).
منبع: نشریه عصر شبکه، شماره 109