دوشنبه، 1 اسفند 1390

پرسش :

من ساعات طولاني کار مي کنم و گاهي سرم آن قدر شلوغ است که کاملاً فراموش مي کنم ناهار بخورم. چند بار در هفته به باشگاه ورزشي مي روم و احساس مي کنم اصلاً چيزي نمي خورم. پس چرا وزنم کم نمي شود؟

پاسخ :
بخشي از مشکل شما مربوط به متابوليسم بدن تان است. متابوليسم فرآيندي است که طي آن کالري ها سوخته و تبديل به انرژي مي شوند تا بدن براي ادامه حيات، انرژي و توان لازم را داشته باشد. بدن در هر حال به انرژي نياز دارد و اگر شما به او غذا ندهيد، با کند کردن متابوليسم سعي در ذخيره انرژي مي کند تا زماني که غذاي کافي به او برسد. به همين علت است که غذا نخوردن به جاي آنکه به روند کاهش وزن کمک کند، به آن صدمه مي زند. زماني که سر کار هستيد وقت نداريد غذاي کامل بخوريد، ميان وعده هاي سالم با خود ببريد و بخوريد. بادام، گردو، سيب يا ماست و پنير براي اين وعده ها بسيار مناسب اند. البته مي توانيد هر خوراکي سالم ديگري که دوست داريد و وضعيت و محل کارتان اجازه مي دهد، همراه تان ببريد. خوردن وعده هاي کوچک هر چهار ساعت يکبار باعث مي شود قند خون همچنان بالا بماند و متابوليسم کند نشود. و بدن تان بتواند چربي بيشتري بسوزاند. گفتيد که مرتب ورزش مي کنيد، ولي آيا با وزنه ها هم کار مي کنيد؟ عضله سازي راه ديگري براي سوزاندن چربي هاست. در حالت عادي عضله ها بيش از چربي ها کالري مي سوزانند؛ از اين رو هر قدر حجم عضلات بيشتر باشد، بدن هر روز کالري بيشتري خواهد سوزاند و اين ربطي به ورزش کردن يا نکردن ندارد. پس زير نظر يک مربي مجرب و ماهر با وزنه ها کار کنيد تا حجم توده عضلاني بدن تان بيشتر شود و بتوانيد از توده چربي بدن تان بکاهيد.
منبع : نشريه دنياي سلامت، شماره55.