دوشنبه، 1 اسفند 1390

پرسش :

شنيده ام که قبل از شروع ورزش بايد تمرينات کششي انجام دهيم، ولي در جاي ديگر خوانده ام که بايد بعد از ورزش اين کار را کرد. کدام درست است؟

پاسخ :
هم گرم کردن و هم سرد کردن بدن پيش و پس از ورزش لازم است. گرم کردن بايد به گونه اي باشد که ضربان قلب و نفس را به تدريج تندتر کند. درواقع بهترين نوع گرم کردن انجام خفيف تر و آرام تر همان ورزشي است که قرار است انجام دهيد. اگر قراراست بدويد، با دويدن آهسته و نرم شروع کنيد. اگر مي خواهيد دوچرخه سواري کنيد، ابتدا در يک خيابان صاف و بدون شيب با سرعت آهسته پا بزنيد تا بعداً به سطوح شيبدار برسيد و سرعت تان را افزايش دهيد. هدف در اين مرحله اين است که دماي عضلات به تدريج بالا برود تا از بروز جراحت جلوگيري شود. پس از ورزش بايد مرحله سرد کردن را انجام دهيد که برعکس مرحله گرم کردن است؛ يعني بايد به تدريج ازشدت ورزش بکاهيد و کاري کنيد که ضربان قلب و نفس تان به تدريج آهسته شود. بهترين زمان براي انجام حرکات کششي استاتيک، بعد از ورزش است. عضلات شما به خاطر فشارهاي ناشي از ورزش، مرتب کوتاه و بلند شده اند. انجام حرکات کششي به عضلات آرامش مي دهند و انعطاف پذيري آنها را هم بيشتر مي کنند. ولي اين حرکات نبايد به صورتي باشد که بدن تان درد بگيرد. هر وقت احساس درد کرديد، دست نگه داريد. اگر پس از پايان ورزش اين حرکات را انجام ندهيد، بايد منتظر درد و کوفتگي روز بعد باشيد.
منبع : نشريه دنياي سلامت، شماره55.

نظرات کاربران