دوشنبه، 1 اسفند 1390

پرسش :

براي از بين بردن چين و چروک چه بايد کرد؟

پاسخ :
سوال عنوان شده بسيار کلي است، ولي به طور خلاصه مي توان گفت که بهتر است قبل از ايجاد چين و چروک به فکر جلوگيري از ايجاد آن باشيم. استفاده از کرم هاي مناسب با سن در طي روز و شب، استفاده از کرم هاي ضد آفتاب، پرهيز از قرار گرفتن در معرض اشعه خورشيد به مدت طولاني، ور نرفتن با پوست صورت و بازي نکردن با اعضاي صورت از روش هاي پيشگيري به شمار مي آيد. ولي در هر صورت اگر چين و چروک ايجاد شد، با روش هاي مختلف مي توان آن را کاهش داد. اولين روش پيشگيري و درمان، استفاده از کرم هاي مرطوب کننده روز، شب و ليفتينگ مي باشد که حتماً بايد بر اساس نوع پوست، سن و شدت مشکلات صورت بيمار پس از معاينه کامل پوست انجام شود. متأسفانه استفاده اشتباه از کرم ها باعث مي شود فرد به نتيجه مطلوب نرسد و زمان را براي بهبودي از دست بدهد و حتي در صورت استفاده از کرم هاي قوي در سنين پايين، مقاومت پوست را در پاسخ دهي افزايش دهد.
روش هاي مکانيکال را نيز مي توان در کنار روش هاي درماني موضعي استفاده کرد. اين روش ها عبارتند از:
1-روش هاي سائيدن مثل ميکرودرم ابريشن: اين روش را مي توان براي کاهش چروک هاي سطحي به کار برد.
2-راديوفرکوسني يا RF: امروزه براي ليفتينگ و از بين بردن چروک استفاده مي شود.
3-ليزر: به دنبال يکي از درمان هاي ضد چروک جايگاه خود را باز کرده است.
4-جراحي: که قبلاً هم انجام مي شد و امروزه با روش هاي جديدتري توسط متخصص پلاستيک و زيبايي صورت مي گيرد.
البته تزريق هاي مختلف مثل بوتاکس که اثري پنج ماهه دارد نيز استفاده مي شود.
روش هاي جانبي مانند ماساژهاي صورت و استفاده از ماسک هاي موضعي در کنار درمان ها مي تواند براي رسيدن به نتيجه مطلوب تر مفيد باشد. که در هر صورت تعيين نوع درمان و ميزان پاسخ دهي بر عهده پزشک و پس از معاينه کامل قابل تعيين خواهد بود.
Rasekhoon.net