سه‌شنبه، 2 اسفند 1390

پرسش :

44 ساله هستم. ديسک کمر و ناراحتي زانو دارم. وزنم هم بالاست. 74 کيلو با قد 160 سانتي متر، افسردگي و حساسيت زيادي به نور دارم. نورتريپتيلين (Nortriptyline) و کلونازپام (Clonazepam) مصرف مي کنم. براي ديسک کمر و انحراف کشکک زانو و ازدياد وزن آيا داروي لاغري Zenical or listat که مصرف مي کنم، خوب است يا خير؟

پاسخ :
همان طور که مي دانيد، شما داراي اضافه وزني حدود 14-18 کيلو هستيد که با توجه به مشکلات کمر و زانو لازم است هر چه سريع تر به فکر کاهش وزن باشيد. استفاده از داروهاي کاهنده وزن، مثل زينکال، يکي از روش هاست؛ ولي لازم به ذکر است که اين داروها علاوه بر عوارضي که دارد( مثل از دست رفتن ويتامين هاي محلول در چربي) به تنهايي و بدون داشتن يک رژيم غذايي و انجام فعاليت هاي ورزشي متناسب، تأثير زيادي ندارد. همچنين افرادي که به بيماري هاي خاص مثل مشکلات هورموني، غددي و... مبتلا هستند، بهتر است اين داروها را مصرف نکنند.بنابراين با مراجعه به متخصص تغذيه و پيروي از يک برنامه غذايي صحيح، ميزان کالري دريافتي خود را کنترل کرده و از طرف ديگر با انجام فعاليت هاي متناسب، ميزان سوخت و ساز و متابوليسم بدن تان را افزايش دهيد تا بهترين نتيجه را دريافت کنيد.
Rasekhoon.net