چهارشنبه، 3 اسفند 1390

پرسش :

خـوردن گوشت خوک چه زيانى دارد كه اسلام از آن جلوگيرى كرده است، با اين كه مسيحيان به خوردن آن علاقه شديدى نشان مى دهند ؟

پاسخ :
امروز اين واقعيت ثابت شده كه گوشت خوك بيش از آنچه تصور مى شود , خطرناك است . خـطـرات متعددى از اين رهگذر دامنگير مصرف كنندگان آن مى شود كه هم از نظر اخلاقى ( از طريق هورمونها ) و هم از نظر بهداشتى صورت مى گيرد . در ايـنـجـا تـنها به يكى از زيانهاى بهداشتى آن كه بيمارى خاصى است به نام تريشينوزيس اشاره مـى كـنـيـم وجـالـب ايـن كـه آنـچـه در ذيـل مـى خوانيد ترجمه مقاله اى است از يكى از منابع علمى آمريكايى كه توسط آقاى دكتر محمد غفرانى براى ما ارسال شده است . يـك بـيـمـارى خـطـرناك ناشى از خوك اغلب سازمانهاى بهداشتى , گزارشهايى از اطبا درباره بـيمارانى كه شديدا به بيمارى موسوم به تريشينوزيس مبتلا هستند دريافت مى كنند و اكنون اين گـزارشـهـا تـا حـدى حـكايت از اين مى كنند كه اين بيمارى جنبه اپيدمى يافته است يعنى , موارداين بيمارى به مراتب بيشتر از آن است كه قاعدتا در جامعه بايد باشد . تـريـشـينوزيس يك بيمارى انگلى است كه ناشى از كرم كوچك مويى شكل مى باشد كه خود از انواع كرمهاى گرد است . اين كرم دوره زندگى خود را در بدن خوك و برخى حيوانات ديگر مى گذراند . هر چند هر پستاندار ممكن است با خوردن گوشت خوك آلوده , خود به اين مرض مبتلا شود , ولى حـساسيت انسان در اين جهت به مراتب بيشتراست ; به عنوان مثال , خرس با خوردن اجزاى بدن خـوك مـانند روده به آسانى آلودگى يافته و شكارچيان و افراد ديگرى كه گوشت خرس آلوده را مصرف نموده اند به نوبه خود به اين بيمارى مبتلا شده اند . معمولا انسان در اثر خوردن گوشت خوك كه به نحو كافى پخته نشده است , به اين بيمارى مبتلا مى شود ( كسى نمى تواند مدعى باشد گوشت خوكى را كه مصرف مى كند كاملاپخته شده است , زيرا هم اكنون مواردى از تريشينوز ناشى از خوردن گوشت خوك ديده مى شود كه به ظاهر قبلا با وسايل مدرن آن را به نحو اطمينان بخشى پخته بودند وخود نگارنده مقاله در پايان به اين مطلب اشاره مى كند . ( تـوضـيح مترجم )يك مطالعه بر مبناى اتوپسى نشان داده است از 25 ميليون نفر مردمى كه اين انگل را در بدن خود نشو و نما داده اند , تنها دسته اى از آنها علايم بيمارى را به نحو بارز بالينى نـشان داده اند , ولى هزاران مورد بيمارى از نظر پزشكان ناشناخته مانده است همچنين تخمين زده شـده اسـت كـه از 25 مـيـلـيون نفر مردمى كه آلودگى آنان با اتكا به پيدا شدن اين انگل در عـضـلات بـدن و اغلب در ديافراگم ثابت شده است , 16000نفر بيمارى را را به نحو مشخص و واضح در كلينيك نشان داده اند كه از اين عده پنج درصد به جهت شدت آلودگى درگذشتند .
eporsesh.com