چهارشنبه، 3 اسفند 1390

پرسش :

به چه دلیل خوردن گوشت سگ حرام است در حالی که حکم آن در قرآن کریم نیامده است؟

پاسخ :
مستند حرمت گوشت سگ رواياتي است كه از پيامبر اكرم(صلّی الله علیه و آله و سلم) و ائمه هدي(علیهم السلام) رسيده است؛ به حدي كه حرمت آن از بديهيات و ضروريات دين اسلام شمرده شده است.
در قرآن كريم آمده است:
1ـ « ما آتيكم الرسول فخذوه و ما نهيكم عنه فانتهوا ؛ آنچه رسول خدا براي شما آورده، بگيريد و از آنچه نهي كرده است، خودداري كنيد» ، (حشر، آيه 7).
2ـ «يا ايهاالذين آمنوا اطيعوا الله و اطيعواالرسول و اولي الأمر منكم؛ اي كساني كه ايمان آورده‏ايد اطاعت كنيد خدا را و اطاعت كنيد پيامبر خدا و اولوالأمر را » ، (نساء، آيه 59).
بسياري از حرام‏ها و واجبات الهي كه در قرآن كريم ذكر نشده، مستند به آن آيات شريفه است.
خداوند همه محرمات و واجبات رادر قرآن كريم نياورده؛ تا مردم محتاج به مراجعه به پيامبراکرم(صلّی الله علیه و آله و سلم) و اهل بيت ایشان (علیهم السلام) باشند و از «ثقل اصغر» جدا نگردند. وجوب و حرمت اين دسته از احكام مستند به دليل سنت است. يكي از دليل‏هاي چهارگانه اثبات حكم شرعي روايات پيامبراكرم(صلّی الله علیه و آله و سلم) و ائمه معصومين(علیهم السلام) است كه اصطلاحا به آن «سنّت» گفته مي‏شود.
eporsesh.com