يکشنبه، 7 اسفند 1390

پرسش :

فرق دعا با تلقين چيست؟

پاسخ :
در دعا نيز نوعي تلقين وجود دارد و مي‏تواند اثراتي همانند آن ايجاد كند، ولي دعا بر خواسته از يك نگرش عميق به جهان هستي است. نگرشي كه در آن آفريننده‏اي قادر قرار دارد و مي‏تواند در آفريده خويش تصرف نمايد. به طورخلاصه مي‏توان تفاوت‏هاي تلقين و دعا را در موارد زير خلاصه كرد:
1 ـ در تلقين شخص تلقين كننده تنها به خود متكي است ولي در دعا به خداوند تكيه دارد.
2 ـ تلقين با تلقين متضاد خود از بين مي‏رود و يأس‏آور است؛ ولي دعا چنانچه مستجاب هم نشود، شخص دعا كننده باز اميدواراست.
3 ـ دعا ارتباط با مبدأ هستي و رها سازنده آدمي از غربت و تنهايي و نگاه به بالاتر است ولي تلقين تنها در خود فرو رفتن است.
4 - تاثير تلقين بسيار محدود است؛ ولي دعا دامنه‏اي گسترده دارد.
5 - دعا ممكن است تغييراتي واقعي پديد آورد، ولي تاثير تلقين بيشتر دروني است.
6 - دعا مستند به جهان‏بيني الهي و مطابق با فطرت انساني است ولي تلقين نوعي تمرين رواني است.
eporsesh.com