جمعه، 19 اسفند 1390

پرسش :

شبهه: بعضي اين گونه ادعا كرده‌اند كه استفاده از لباس‎هاي با رنگ سياه (مانند مقنعه و چادر مشكي) روي سلامتي خانم‎ها تأثير منفي دارد و باعث بيماري‌هاي استخواني مي‎گردد.[1] آيا ادعاي مذكور صحيح است؟

پاسخ :
اولاً، اگر گوينده‌ي محترم با استناد به پژوهش‎هاي ميداني مشخص و متعدد ادعا كرده بود كه پوشش لباس‎هاي مشكي، علت ايجاد بيماري‎هاي استخواني است، آن وقت در حد يك احتمال مي‎توانستيم به ادعاي مذكور توجه و آن را مورد مطالعه و بررسي بيش‌تر قرار دهيم؛ ولي از آن جايي كه ادعا كننده هيچ دليل و مدرك علمي معتبري براي ادعاي خود ارائه نكرده است؛ بنابراين، ادعاي ايشان فاقد دليل و مدرك، و در نتيجه، فاقد ارزش و اعتبار علمي است.
ثانياً، برعكس ادعاي فوق، كارشناسان، وجود رابطه‌ي بين پوشش لباس‎هاي مشكي و ايجاد بيماري‎هاي استخواني را انكار كرده‎اند. «استفاده از چادر و مقنعه ـ كه مصداق بارز و رايج آن در جامعه‌ي امروزي ما چادر و مقنعه‌ي مشكي است ـ بيماري استخواني ايجاد نمي‎كند.»[2]
پی نوشتها:
[1] . فاطمه خاتمي، روزنامه‌ي ايران، شماره‌ي 1627، 2 مهر ماه 1379، ص 4.
[2] . دكتر طباطبايي، روزنامه‌ي ايران، 28 شهريور ماه 1379.
منبع: حجاب‎شناسي (چالش‎ها و كاوش‎هاي جديد)، حسين مهدي‎زاده، مركز مطالعات و پژوهش‌‌هاي فرهنگي حوزه‌ي علميه(1381).