يکشنبه، 27 فروردين 1391

پرسش :

مي خواهم سيگار را ترک کنم. چگونه مي توانم در دوران بارداری اين کار را انجام دهم؟

پاسخ :
چنانچه در اوايل دوران بارداري بوي سيگار در شما حالت تهوع ايجاد کند، قطعاً تصميم به ترک آن براي شما نسبتاً آسان خواهد بود، اما اگر چنين نباشد، کم کردن يا ترک کردن سيگار کار دشواري خواهد شد. همراهي و حمايت همسرتان يا کسي که در حال ترک سيگار است، و يا شرکت در انجمن هاي ترک اعتياد مي تواند براي کمک به شما مفيد و مؤثر واقع شود. اگر احساس مي کنيد که يک دفعه نمي توانيد سيگار را ترک کنيد، براي شروع، به تدريج تعداد سيگارهايي را که در طول روز مي کشيديد، کم کنيد. اگر حداکثر روزي 5 نخ سيگار بکشيد ضرر آن براي شما و جنينتان بسيار کمتر از اين است که روزي ده نخ سيگار يا بيشتر بکشيد. روش هاي ديگر کمک به شما براي ترک سيگار، تنفر درماني، هيپنوتيزم (خواب مصنوعي) و طب سوزني است. براي کمک به ترک سيگار در دوران بارداري از چسب هاي نيکوتين [کاشتني در زير پوست] استفاده نکنيد.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).