دوشنبه، 28 فروردين 1391

پرسش :

از چه روغن هاي خاصي مي توانم در دوران بارداري استفاه کنم؟

پاسخ :
روغن هايي که در ماساژ مورد استفاده قرار مي گيرند، اسانس گل ها و گياهان هستند. هر روغني عملکرد، رايحه و گاهي رنگي متفاوت و خاص خود را دارد. اين روغن ها مي توانند ضد عفوني کننده، آنتي بيوتيک، منقبض کننده، محرک، آرامش بخش يا محرک جنسي باشند.
روغن هايي که در دوران بارداري توصيه مي شوند:
‏بابونه، روغن مرکبات، روغن گل شمعداني، اسطوخودوس، نورولي، گل رُز (سرخ)، عطر صندل.
روغن هايي که بايد از مصرف آن ها در دوران بارداري اجتناب کرد:
ريحان، روغن ميوه هايي توت مانند، سرو کوهي، گياه مرزنگوش، مورد، چوب کاج، رزماري، مريم گلي، آويشن، برگ بو.
ــ روشي استفاده از اين روغن ها در ماساژ: مقداري از اين روغن ها را در ظرفي بريزيد و دستان خود را گرم کنيد و سپس ماساژ را شروع کنيد.
ــ براي راحت سازي: 50 ميلي ليتر روغن دانه انگور، 5 ‏ميلي ليتر روغن مغز گندم، 8 قطره نورولي، 8 ‏قطره عطر صندل.
ــ براي مرطوب کرن پوست: 25 ميلي ليتر آووکادو، 25 ‏ميلي ليتر روغن بادام، 5 ‏ميلي ليتر روغن مغز گندم، 10 ‏قطره بابونه، 5 قطره عطر صندل، 5 قطره کندر.
ــ در دوران بارداري: 50 ميلي ليتر روغن بادام، 5 ميلي ليتر روغن مغز گندم، 4 ‏قطره اسطوخودوس، 4 ‏قطره عطر صندل، 2 قطره نارنگي، 2 قطره روغن گل شمعداني.
استراحت همراه با ماساژ
ماساژ، تنش و فشار روحي را برطرف مي کند و ميزان انرژي طبيعي بدن را باز مي گرداند. ماساژهاي آرام در دوران بارداري و زايمان موجب مي شود تا آرامش پيدا کنيد و راحت تر و بهتر بخوابيد.
در اتاق گرمي بنشينيد يا دراز بکشيد. بهتر است لباس هايتان را در آوريد، اما ضرورتي هم ندارد. روي قسمت هايي را که هنوز ماساژ نداده ايد حوله گرم بگذاريد.
نکاتي درباره ماساژ دادن
ــ دست هاي خود را گرم کنيد و جواهرات خود را در آوريد.
ــ آغشته کردن دست به پودر روغن يا پمادهاي مخصوص ماساژ، موجب مي شود تا راحت تر بتوانيد اين کار را انجام دهيد.
‏ منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).