دوشنبه، 28 فروردين 1391

پرسش :

دوران بارداري حالت تهوع دارم و احساس خستگي مي کنم. آيا بايد مرخصي بگيرم يا اينکه به کارم ادامه دهم؟

پاسخ :
سخت ترين مرحله دوران بارداري معمولاً سه ماهه اول است، اما اين دوران حالت تهوع داشتن و بي حال و خسته بودن، گذراست. بسياري از زنان متوجه مي شوند که سه ماهه دوم و هفته هاي آخر دوران بارداري، براي کار کردن مناسب تر است؛ زيرا احساس خستگي و بي حالي نمي کنند.
نکاتي درباره کار کردن در دوران بارداري
ــ طبق قانون، کارفرمايان بايد در محل کار، جايي را براي استراحت زنان باردار در نظر بگيرند. اگر شرکت شما اتاق استراحت دارد، سعي کنيد هر روز مدتي را در آنجا استراحت کنيد و چُرت کوتاهي بزنيد.
ــ اگر برايتان امکان دارد، مدت طولاني نايستيد. مدت طولاني بدون وقفه و استراحت کار نکنيد و سعي کنيد ناهارتان را به موقع بخوريد.
ــ سعي کنيد در طول روز چند دقيقه اي را به انجام تمرينات ورزشي مربوط به گردن، کف پا و قوزک پا و شانه ها اختصاص دهيد.
‏ــ اگر کارتان در شما فشار روحي ايجاد مي کند يا اينکه بيماري خاصي داريد، بهتر است ساعات کاري تان را کم کنيد يا اينکه مقداري از کارتان را در منزل انجام دهيد.
‏ــ مقداري از کار روزانه تان کم کنيد و ــ مثلاً ــ از همسرتان بخواهيد تا بعضي از امور مربوط به خانه را انجام دهد و در انجام بعضي از کارها به شما کمک کند.
سؤالاتي که بايد بپرسيد
ــ اگر به سر کار رفتنم ادامه دهم، آيا در دوران بارداري با مشکلات بيشتري مواجه خواهم شد؟
ــ در دوران بارداري از چه مزايايي برخوردار خواهم شد؟
ــ آيا براي دريافت حقوق دوران مرخصي ام بايد بعد از اين دوران به سر کارم برگردم؟
‏ منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).